En tryggere hverdag for Annika og hendes familie

En tryggere hverdag for Annika og hendes familie

Annika Stråth Roslund fik sin diabetesdiagnose omkring årtusindskiftet, da hun var 18 år. Hun have ikke mærket nogen direkte symptomer, men da hendes lillebror havde diabetes, testede hun også sit eget blodsukker. Værdierne var så høje, at de tog på hospitalet samme aften.

− Derefter begyndte jeg med behandling, som indebar stik i fingeren helst syv gange om dagen og sprøjte fire gange om dagen. Det gik lidt op og ned. Mit job som organisationskonsulent kan i perioder stille høje krav. Men jeg syntes, at det gik godt nok, selvom jeg enkelte gange besvimede hos en kunde eller måtte tage akut på hospitalet.

− Humøret var også meget skiftende, men både jeg selv og mine omgivelser fandt på forskellige metoder til at håndtere det. Man vænner sig til det, kan jeg godt se nu bagefter, hvor jeg indser, hvor meget bedre jeg har det nu. Men når jeg kunne mærke, at min mand – og ikke mindst mine børn – faktisk var meget urolige for mig, gav det stof til eftertanke, siger Annika.

Annikas diabeteslæge foreslog Eversense

Annika syntes tidligere, at hun havde styr på sine værdier, som virkede stabile, selvom de lå på et relativt højt niveau. Det var hendes læge, som ikke var tilfreds med behandlingsresultaterne og foreslog kontinuerlig glukosemåling med Eversense.

− Min første reaktion var, at jeg ikke ville have noget til at sidde fast på kroppen og vise, at jeg har en sygdom. Jeg ville være som alle andre. Efter at jeg alligevel gav Eversense chancen og har oplevet, hvor stor forandring den giver, begynder jeg faktisk at blive klar til også at prøve en insulinpumpe. Jeg indser nu, at det er lidt dumt ikke i det mindste at afprøve de hjælpemidler, der findes. Både for min egen og for min families skyld.

Kun Sensor skift to gange om året

Med Eversense har Annika reduceret sin HbA1c-værdi betragteligt. Det har medført, at hun føler sig meget kvikkere og ikke døjer med humørsvingninger. Desuden orker hun meget mere, føler sig tryg ved at tage ud på opgaver i forbindelse med sit arbejde og er i det hele taget meget tryggere i hverdagen. I dag tager hun også gerne ud på rejser – uden hele tiden at skulle bekymre sig om risikoen for, at der sker noget.

− Det er så nemt at holde styr på værdierne nu, uanset hvor jeg er, og hvad jeg laver, og når jeg kalibrerer, er systemet oftest allerede indstillet helt præcist, så det føles meget pålideligt. Det er faktisk blevet endnu bedre, end jeg havde troet. Og nu med Eversense XL behøver jeg kun at skifte sensor to gange om året, hvilket er endnu en stor fordel.

− Min mand kan også følge mine værdier på sin egen mobil og reagere på dem uden at behøve at spørge mig. Når jeg har lavt blodsukker, kan gentagne spørgsmål desværre nemt føre til gnidninger imellem os. Desuden betyder advarslerne, at han føler sig tryg ved, at der ikke pludselig sker noget akut. Han er mindst lige så glad for Eversense som jeg – vores liv sammen som familie er helt sikkert blevet meget bedre.