Dexcom G6

giver bedre kontrol

CGM står for kontinuerlig glukosemåling, og til forskel fra blodglukosemåling måler CGM-systemet kontinuerligt din glukoseværdi i vævsvæske. Med Dexcom G6 får du information, om din glukoseværdi er på vej op eller ned og hvor hurtigt, uden at du behøver at stikke dig i fingeren til kalibrering. Resultatet er, at du får bedre overblik og kontrol over din diabetes. Det har vist sig, at brug af CGM hos personer med diabetes type 1 giver mere jævne og lavere glukoseværdier, øget velbefindende og en større tilfredshed med behandlingen*.

Tidligere skulle man supplere med blodglukosemåling, men her har Dexcom taget yderligere et skridt i udviklingen. Det nye Dexcom G6®-system er kalibreringsfrit og godkendt til at tage behandlingsbeslutninger baseret på sensorværdien **.

* ”Continuous Glucose Monitoring vs Conventional Therapy…”, The GOLD Randomized Clinical Trial, Lind mfl 2017.
** Hvis glukosealarmer og CGM-aflæsninger ikke stemmer overens med symptomer eller forventninger, skal du bruge en blodsukkermåler til at tage beslutninger om diabeteshåndtering.

Mage-tjej_dexcom rubin medical

  • Unikke fordele:

  • Kalibreringsfrit
  • Sensoren måler op til 10 dage
  • Sender sensorværdier til pumpen hvert 5. minut
  • Godkendt til at tage behandlingsbeslutninger baseret på sensorværdien
  • Sensorværdien overføres automatisk til pumpens bolusberegner
  • Følg nemt værdien via smartphone og med følgerfunktion
  • Paracetamol påvirker ikke målingen

Basal-IQ-teknologien forudser, pauserer og genoptager

Når du bruger et CGM-system sammen med en insulinpumpe, får du et såkaldt SAP-system (Sensor Augmented System), som kan give flere fordele. Dexcom G6 fungerer som en integreret del af den nye Basal-IQ-teknologi i insulinpumpen Tandem t:slim X2. Basal IQ-teknologien er udviklet for både at forenkle og forbedre din diabetesbehandling.

Systemet forudser glukoseniveauet 30 minutter frem i tiden. Hvis glukoseniveauet forventes at falde til under 4,4 mmol/l, eller hvis sensorværdien er 3,9 mmol/l eller lavere, sætter pumpen insulindoseringen på pause. Doseringen genoptages, straks glukoseniveauet begynder at stige igen, hvilket nedsætter risikoen for efterfølgende perioder med høje værdier.

Dexcom G6-senderen sender sensorværdien til pumpen hvert femte minut. I pumpens display kan du se, om glukoseværdien er på vej op eller ned, og hvor hurtigt det går. Farverne (orange, hvid og rød) gør det let at tolke informationen på skærmen. Med Basal-IQ-teknologien markeres tiden, hvor pumpen sætter insulindoseringen på pause, med røde felter i trendgrafen for CGM.

Kalibreringsfrit

Dexcom G6 er fabrikskalibreret, hvilket betyder, at du ikke behøver at stikke dig i fingeren for at kalibrere. Det er en velkommen nyhed, da mange oplever fingerstikkene som besværlige. Et CGM-system kan ikke helt fjerne behovet for traditionelle blodglukosemålinger, men med Dexcom G6 kan du nedsætte antallet af målinger*.

*Hvis glukoseadvarsler og CGM-aflæsninger ikke stemmer overens med dine symptomer eller forventninger, skal du bruge en blodsukkermåler for at tage beslutning om diabetesbehandlingen.

Familie og venner kan følge dig

Med Dexcom G6-appen kan du se dine glukoseværdier i en smartenhed. Du kan også lade dine pårørende og venner følge dine glukoseværdier i deres smartenhed, selvom I er langt fra hinanden. Du kan have op til fem følgere* for at optimere din diabetesbehandling og få ekstra tryghed.

* Som følger skal du have appen Follow

KOMPATIBLE ENHEDER

Ny, mindre sender

Senderen i Dexcom G6 er lille og tynd med en 28 % lavere profil sammenlignet med Dexcom G5. Senderen er batteridrevet, og det er kun sensoren, der udskiftes. Senderen genbruges og har en brugsperiode på 3 måneder. Den sender dine CGM-værdier trådløst direkte til pumpen, så du kan aflæse dem på displayet.

10 dages måleperiode i hver sensor

Sensoren er godkendt til brug i 10 dage. Sensoren placeres i underhudsfedtet på maven (alder fra 2 år og opefter) eller på den øverste del af balderne (for alderen 2-17 år), og senderen klikkes fast i sensoren.

Ny applikator med enhåndsgreb

En ny, praktisk applikator med enhåndsgreb indfører hurtigt og nemt sensoren ind under huden.

Tynd indføringsnål

Indføringsnålen til sensoren er en af de tyndeste på markedet. Størrelsen kan nærmest sammenlignes med nålen i et infusionssæt. Sensoren leveres med en integreret applikator (et alt-i-et-system) til engangsbrug.

Behandlingsbeslutning og stor nøjagtighed

Takket være sensorens store nøjagtighed 1 er systemet godkendt til at tage behandlingsbeslutninger baseret på sensorværdien. For at gøre det så nemt som muligt for dig ved bolusdosering overføres din sensorværdi automatisk til pumpens bolusberegner. Behandling med paracetamol påvirker ikke målingen.

1) Wadwa RP, Laffel LM, Shah VN, Garg SK. Accuracy of a Factory-Calibrated, Real-Time Continuous Glucose Monitoring System During 10 Days of Use in Youth and Adults with Diabetes. Diabetes Technol Ther. 2018. 2018;20(6):395-402.

diasend rubin medical

Download til Diasend

Brug Diasend til at downloade data fra din Tandem t:slim X2 og blodsukkermåler.* Du ser dine værdier i diagrammer og grafer, og du kan dele denne information med dit behandlingsteam – også mellem dine besøg.** Diasend er gratis for brugere.

*Du skal installere Diasend® Uploader for at kunne uploade dine data til din Diasend®-konto.
**Diasend® er kompatibel med computere med Windows® 7, 8, 10 og macOS X 10.9-10.13.

KONTAKT OS

Vi er her for at hjælpe dig, kontakt os venligst