System designet til enkelhed og kontrol

• Integreret med Dexcom G6
• Opdaterbar software
• Basal-IQ™-teknologi eller Control-IQ™-teknologi ud fra behov
• Kalibreringsfri og godkendt til fastlæggelse af dosering
• Brugervenlig touchscreen i farver
• Genopladeligt batteri
• Følgerfunktion for pårørende og venner


Velkommen til en enklere hverdag

Tandem t:slim X2™ insulinpumpe og Dexcom G6 CGM er et system, der er udviklet for at forenkle din hverdag og hjælpe dig med at få det bedre. Fordi systemet forudser dit glukoseniveau og tilpasser insulindoseringen, får du bedre kontrol med din diabetesbehandling og mere tid til alt det andet. Insulinpumpen er hjertet i systemet, og i denne brochure kan du læse om alle dens fordele.

Funktioner som passer til dine behov
Ved at bruge Tandem t:slim X2 insulinpumpe sammen med Dexcom G6 får du et kalibreringsfrit* system, som automatisk forudser dit glukoseniveau og justerer din insulindosering. For at dække forskellige brugeres behov fås insulinpumpen med to typer software med forskellige funktioner og muligheder.

Mere tid inden for målområdet
Tandem t:slim X2 insulinpumpe med Control-IQ-teknologi kan ud fra sensorværdierne og personlige indstillinger øge, reducere og pausere insulindoseringen. Control-IQ forebygger både høje og lave glukoseniveauer for at give dig mere tid i målområdet.

Forudser, pauserer, genoptager
Tandem t:slim X2 insulinpumpe med Basal-IQ-teknologi forudser dit glukoseniveau for at pausere og genoptage insulindoseringen ved behov. Med Basal-IQ får du et system, som på en nem måde forebygger lave glukoseniveauer.


Control-IQ – mere tid inden for målområdet

Den enkle metode til forebyggelse af høje og lave glukoseniveauer
Control-IQ-teknologien er en ny softwareopdatering til Tandem t:slim X2 insulinpumpen, som betyder, at insulinpumpens dosering kan øges, reduceres, pauseres, og der kan gives automatisk korrektionsbolus. Sammen med Dexcom G6 CGM får du et system, som giver dig bedre kontrol og mere tid inden for målområdet 3,9-10 mmol/l*.

Unikke fordele

 • Automatisk justering af basaldosering
 • Automatisk korrektionsbolus
 • Aktivitetsprofiler – Søvn & Motion
 • Forebygger høje og lave glukoseniveauer
 • Giver mere tid inden for målområdet*
 • Kræver ingen kalibrering**

*Sensorværdier
**Hvis glukoseadvarsler og CGM-aflæsninger ikke stemmer overens med dine symptomer eller forventninger, skal du bruge en blodsukkermåler for at tage beslutning om diabetesbehandlingen.

Automatisk justering
Ved hjælp af Dexcom G6 CGM forudser Control-IQ glukoseniveauer 30 minutter frem i tiden. Ud fra sensorværdien justerer insulinpumpen automatisk basaldoseringen.

Automatisk korrektionsbolus
Som yderligere hjælp til at nå og forblive inden for målområdet* kan Control-IQ give automatisk korrektionsbolus op til en gang i timen.

Aktivitetsprofiler
Med aktivitetsprofiler for hhv. Søvn og Motion kan du indstille Control-IQ til at ændre behandlingsværdierne midlertidigt.

Sådan justerer Control-IQ doseringen – fem enkle regler

Control-IQ-teknologien er en algoritme, som justerer insulindoseringen efter den forudsete sensorværdi om 30 minutter. Algoritmen er designet for at give dig mere tid med glukoseniveauer inden for målområdet 3,9-10 mmol/l*. Ikoner på skærmen på din Tandem t:slim X2 insulinpumpe viser i realtid, hvordan insulinpumpen tilpasser insulindoseringen afhængig af dine sensorværdier og indstillinger i din Personlige profil.

Dokumenteret effektiv og nem at bruge

Et seks måneders studie for at evaluere effekt på tid inden for målområdet publiceret i New England Journal of Medicine viser, at Control-IQ-teknologien er effektiv og nem at bruge (1,2). I studiet deltog 168 tilfældigt udvalgte patienter med diagnosticeret type 1-diabetes i mindst et år.

Referenser:
1) Brown SA, Kovatchev BP, Raghinaru D, et al. Six-month randomized, multicenter trial of closed-loop control in type 1 diabetes. N Eng J Med. 2019;381(18):1701-1717.
2) Brown, S. Clinical acceptance of the artificial pancreas: Glycemia outcomes from a 6-month multicenter RCT. 2019 ADA 79th Scientific Sessions, San Francisco, CA.

Basal-IQ – forudsiger, pauserer og genoptager

Den enkle metode til forebyggelse af lave glukoseniveauer

Med Tandem t:slim X2 og Basal-IQ-teknologien får du mere tid til at leve livet uden at skulle bekymre dig om lavt blodsukker. Sammen med Dexcom G6 holder pumpen styr på dit glukoseniveau, uanset om du arbejder, træner eller sover.

Sådan fungerer Basal-IQ-teknologi

Basal-IQ-teknologien forudsiger glukoseniveauet 30 minutter frem i tiden. Hvis glukoseniveauet forventes at falde til under 4,4 mmol/l, eller hvis sensorværdien er 3,9 mmol/l eller derunder, pauserer pumpen insulindoseringen. Doseringen genoptages, straks glukoseniveauet begynder at stige igen.

Unikke fordele

 • Forebygger lavt glukoseniveau
 • Mindre bekymring for lavt blodsukker
 • Minimerer risiko for efterfølgende højt blodsukker
 • Let at lære og let at bruge
 • Kræver ingen kalibrering*

*Hvis glukoseadvarsler og CGM-aflæsninger ikke stemmer overens med dine symptomer eller forventninger, skal du bruge en blodsukkermåler for at tage beslutning om diabetesbehandlingen. Basal-IQ-teknologien gør livet med diabetes lettere, men erstatter ikke aktiv egenomsorg.

rubin medical basal-iq graf

Mindre tid med lavt glukoseniveau

I det kliniske studie PROLOG med Tandem t:slim X2 insulinpumpe viste brugen af Basal-IQ-teknologien en 31 % reduktion af tid med lave sensorværdier (under 3,9 mmol/l) uden tilsvarende perioder med høje værdier. Deltagerne beskrev også systemet som let at lære og let at bruge.(1)

1) Forlenza GP, Li Z, Buckingham BA, Pinsker JE, et al. Predictive low glucose suspend reduces hypoglycemia in adults, adolescents, and children with type 1 diabetes in an at-home randomized crossover study: Results of the PROLOG trial [published online August 8, 2018]. Diabetes Care. doi:10.2337/dc18-0771

Designet til fremtiden

Behandling med insulinpumpe giver brugeren et friere liv med bedre blodsukkerkontrol, bedre helbred og øget livskvalitet sammenlignet med behandling med insulinpen(1). Tandem t:slim X2 insulinpumpe er en af de mest sofistikerede insulinpumper på markedet, og for dig som bruger har den en række muligheder. Producenten Tandem Diabetes Care er en innovationsdrevet virksomhed, og Tandem t:slim X2 insulinpumpe er markedets første insulinpumpe med opdaterbar software. I samråd med din klinik kan du i garantiperioden få din insulinpumpe opdateret med ny software, så du kan få adgang til nyudviklede funktioner uden at skifte pumpe.

Unikke muligheder for optimering
Tandem t:slim X2 insulinpumpe giver dig unikke muligheder for at optimere insulintilførslen efter dine personlige forudsætninger og behov. Pumpen tilfører insulin i små doser kontinuerligt døgnet rundt (basaldosis) præcis på samme måde som en rask bugspytkirtel. I din personlige profil kan du nemt indstille basaldosis, insulinfølsomhed, kulhydratkvote og blodsukkermål. Du kan lægge op til seks forskellige profiler ind i pumpen, og i hver profil kan du have op til 16 forskellige tidssegmenter. Det betyder, at du kan finjustere din insulinbehandling til alle situationer.

Unikke fordele:

 • Opdaterbar software
 • Vælg software efter dine behov
 • Altid med den nyeste teknik
 • Aldrig umoderne

1) Hoogma RPLM, Hammond PJ, Gomis R, et al. Diabet Med. 2005; 23:141-147.

Med t:slim er det muligt at
dosere meget omhyggeligt.
Marianne Bo Friis Læs mere

Med følgerfunktionen kan du lade dine pårørende
følge dine værdier på afstand via smartphone.

Pumpen er vandbestandig, så du ikke behøver være bange for,
at den bliver våd.

Designet til
brugeren

En insulinpumpe skal være så intuitiv, at den automatisk bliver brugt korrekt. Tandem t:slim X2 insulinpumpe er designet med netop brugervenlighed i fokus og har bl.a. en overskuelig og selvinstruerende touchscreen i farver, næsten som en smartphone eller tablet. Pumpen er ikke
større end et kreditkort, og trods al den teknik, pumpen indeholder, er den kun 1,5 cm tyk. Resultatet er, at du kan bære pumpen præcis så diskret, som du vil, med det tøj, du har det bedst i.

Instruktionsfilm

Alt samlet på en skærm

Med sin smarte touchscreen er Tandem t:slim X2 insulinpumpe nem at bruge, hvad enten du er førstegangsbruger eller tidligere har haft en anden pumpe. Det er let at indstille måltidsdoser (bolus). Du får hjælp af bolusberegneren til at beregne behovet for insulin både til kulhydrater og blodsukkerniveau. Du kan desuden vælge at dosere hele mængden straks eller opdele den og dosere over tid (forlænget bolusdosis). Beregneren i pumpen hjælper dig med at tilføje de forskellige kulhydrater i et sammensat måltid. Det er unikt for Tandem t:slim X2 insulinpumpe, at bolusberegneren automatisk bruger din seneste sensorværdi til at beregne dosen (under forudsætning af at du har en aktiv CGM-session).

Unikke fordele:

 • Touchscreen i farver
 • Brugervenlig
 • Lille

Rubin medical användare t:slim

Designet til holdbarhed

Tandem t:slim X2 insulinpumpe viser holdbarhed på mange forskellige måder. Den har en software, som kan opdateres med nye funktioner, den har et robust kabinet af aluminium, som sikrer, at den holder og bevarer sit udseende længe, og at du slipper for at skifte batterier er meget positivt for miljøet. Det indbyggede, genopladelige batteri har standard micro-USB-tilslutning, så du kan oplade det både via stik på væggen og fx en computer. Batteriet har op til en uges driftstid, og pumpen kan bruges under opladningen. Den er konstrueret til at kunne holde til flere års brug døgnet rundt og til at kunne være med dig på gåture, træningspas og andet, der hører til en aktiv livsstil.

Smart konstruktion
Insulinpumpen har et slidstærkt kabinet i aluminium, en beskyttende kromliste og et display i slagfast, medicinsk klassificeret glas. Den er vandbestandig, så du behøver ikke være bange for, at den bliver våd. Pumpen er udformet, så insulinreservoiret udgør en del af pumpens glatte, flade bagside. Reservoiret indeholder en pose, som rummer hele 300 enheder insulin. Dette design giver mulighed for at rumme en stor insulinmængde på trods af pumpens lille format. Reservoiret udskiftes hver 2. eller hver 3. dag. Insulinet doseres med høj præcision ved hjælp af Tandems unikke Micro Delivery™-teknologi.

Unikke fordele:

 • Genopladeligt batteri
 • Robust kabinet i aluminium
 • Rummer 300 enheder insulin

Designet til
samarbejde

Tandem t:slim X2 insulinpumpe er den eneste insulinpumpe, som er integreret med CGM-systemet Dexcom G6. Ud over at måle dit glukoseniveau giver systemet besked, når værdien bevæger sig op eller ned, og hvor hurtigt. Dexcom G6 behøver ikke kalibreres og er godkendt til fastlæggelse af dosering ud fra sensorværdien. Sensoren måler i op til 10 dage. Behandling med paracetamol påvirker ikke målingen. Bluetooth muliggør spejling af CGM informationen til din smartphone. Der er også mulighed for, at pårørende kan følge glukoseværdien via smartphone. Tandem t:slim X2 insulinpumpe er kompatibel med analyse-programmet diasend®, som letter opfølgningen med din behandler.

Bedre kontrol med Basal-IQ og Control-IQ
Dexcom G6 er en vigtig del af systemet, hvad enten du vælger Basal-IQ eller Control-IQ. Begge algoritmer forudser dit glukoseniveau 30 minutter frem i tiden, og ud fra sensorværdien kan Tandem t:slim X2 insulinpumpe derefter automatisk justere insulindoseringen.

Unikke fordele:

 • Forudser dit glukoseniveau 30 minutter frem i tiden
 • Sender information hvert femte minut
 • Giver et kalibreringsfrit system*
 • Godkendt til beslutning om dosering
 • Sensoren måler i op til 10 dage
 • Kompatibel med analyseprogrammet diasend®

*Hvis glukoseadvarsler og CGM-aflæsninger ikke stemmer overens med dine symptomer eller forventninger, skal du bruge en blodsukkermåler for at tage behandlingsbeslutninger.

Basal-IQ_dexcom_webb_dk rubin medical

rubin medical tandem

Designet til
tryghed

Som bruger skal du kunne stole 100% på de hjælpemidler, du benytter. Tandem t:slim X2 insulinpumpe har en høj, indbygget sikkerhed takket være software, som forhindrer forkert anvendelse. Touchscreenen slukkes automatisk, hvis den udsættes for utilsigtet klik. Pumpen har en indbygget tryghedsalarm, som advarer ved insulintemperaturer under 2 °C og over 45 °C for at sikre, at insulinet har optimal effekt. Hvis du bruger Dexcom G6, kan du tage behandlingsbeslutninger baseret på sensorværdierne. Med følgerfunktionen kan du også lade dine pårørende følge dine værdier på afstand via en smartphone.* For at sikre din tryghed er Rubin Medicals support tilgængelig døgnet rundt.

Præcision og sikkerhed
Tandem t:slim X2 insulinpumpe indeholder en banebrydende konstruktion til dosering – Micro Delivery™-teknologi. Den har et kammer, der fungerer som en sluse. Stemplet henter insulin fra reservoiret, og via slusen doseres insulinet ud til slangen i små mængder. Det betyder, at du aldrig har direkte kontakt med hele insulinmængden i reservoiret (som rummer op til 300 enheder). Kammeret eliminerer risikoen for utilsigtet dosering.

Unikke fordele:

 • Micro Delivery™-teknologi
 • Tryghedsalarm
 • Følgerfunktion* for pårørende og venner

* Kræver en kompatibel telefon og appen Dexcom Follow.


Overblik funktioner

Insulinpumpen Tandem t:slim X2 er på trods af sin lille størrelse fuld af fordelagtige funktioner:

 • Kan rumme op til 300 enheder
 • Micro-Delivery®-teknologi
 • Touchscreen med farvedisplay
 • Kompatibel med diasend
 • Opdater softwaren via computer
 • Standard micro usb-forbindelse
 • Vandafvisende
 • Holdbar aluminium konstruktion
 • Genopladeligt batteri
 • Indbygget Bluetooth

INFORMATIONSPJECE

Brugervejledning

Overlegent overblik

Dexcom giver dig en tydelig oversigt.

 1. Du får advarsler, når sensorværdien er højere eller lavere end dine personlige grænseværdier.
 2. Farvekodet trendkurve gør, at du nemt kan opdage tendenser. Du kan se kurven 1, 3, 6, 12 og 24 timer bagud i tiden.
 3. Dexcom giver dig mulighed for at træffe behandlingsbeslutninger uden fingerprik.
 4. Trendpilen viser, hvor din værdi er på vej hen, og hjælper dig med at handle i tide.
 5. Mængden af insulin i kroppen vises, og hjælper dig med at indstille doseringen korrekt.
 6. Viser status for Basal-IQ.
 7. Rød skygge indikerer, at basaldoseringen er eller har været sat på pause af Basal-IQ-teknologien i den viste periode.

Eksemplet viser en pumpe med Basal-IQ-teknologi.

Download appen

Uanset om du er klar til en ny pumpe, eller hvis du bare vil teste Tandem t:slim X2’s enkle berøringsskærm på din mobil, kan du gøre det i vores demo-app.

Med den gratis app t:simulator kan du teste og gøre dig bekendt med touchscreenen og funktionerne i Tandem t:slim X2 via din smartphone. Du kan også lade familie og venner prøve appen for at forstå, hvordan pumpen fungerer. Hvis du lader “Funktionstips” være åben, får du appens vigtigste funktioner demonstreret og forklaret, så du nemt kommer i gang med pumpen.

t:simulator-appen er nu opdateret med en demonstration af, hvordan Basal-IQ-teknologi og Control-IQ-teknologi fungerer. Efter download af appen vælger du, om du vil teste pumpens funktioner med CGM-systemet Dexcom G6 (med Basal-IQ-teknologi eller Control-IQ-teknologi) eller med Dexcom G5.

Download t:simulator til iPhone:

download t:simulator app rubin medical

Download t:simulator til Android:

download t:simulator app rubin medical google play

diasend rubin medical

Download til Diasend

Brug Diasend til at downloade data fra din Tandem t:slim X2 og blodsukkermåler.* Du ser dine værdier i diagrammer og grafer, og du kan dele denne information med dit behandlingsteam – også mellem dine besøg.** Diasend er gratis for brugere.

*Du skal installere Diasend® Uploader for at kunne uploade dine data til din Diasend®-konto.
**Diasend® er kompatibel med computere med Windows® 7, 8, 10 og macOS X 10.9-10.13.

Ansvarlig brug af Control-IQ-teknologi
Control-IQ-teknologien forhindrer ikke alle høje og lave glukoseværdier og erstatter ikke måltidsbolus eller aktiv egenomsorg mht. diabetes. Hvis brugerens CGM ikke fungerer korrekt eller ikke kan kommunikere med pumpen, kan Control-IQ-teknologien ikke forudsige sensorværdien eller justere insulindoseringen. Patienter (brugere) bør instrueres i altid at være opmærksomme på symptomer og blodsukkerniveauer og behandle derefter. Besøg tandemdiabetes.com/tslimX2-use for at få mere information.

Vigtig sikkerhedsinformation: Advarsel: I USA må salg eller bestilling af t:slim X2 insulinpumpe med Basal-IQ-teknologi og Control-IQ-teknologi ifølge loven (Federal law) kun ske til læger. t:slim X2 insulinpumpe, t:slim X2 insulinpumpe med Basal-IQ-teknologi og med Control-IQ-teknologi er beregnet til brug af én patient. t:slim X2 insulinpumpe, t:slim X2 insulinpumpe med Basal-IQ-teknologi og Control-IQ-teknologi er indiceret til brug med Novorapid eller Humalog U-100-insulin. Insulinpumpen t:slim X2 er kompatibel med forskellige teknologier, det er en ACE-pumpe (alternate controlled enabled), og den er beregnet til subkutan tilførsel af insulin, med indstillede og variable basalhastigheder, til håndtering af diabetes mellitus hos personer, der har brug for insulin. Pumpen kommunikerer pålideligt og sikkert med kompatible, digitalt tilsluttede enheder, inklusive automatiseret insulindoseringssoftware. Den modtager og bekræfter kommandoer fra disse enheder.

Insulinpumpen t:slim X2 med Basal-IQ-teknologi: Når den anvendes med en kompatibel, kontinuerlig glukosemonitor (CGM), kan t:slim X2-insulinpumpen med Basal-IQ-teknologi anvendes til at pausere insulindoseringen baseret på CGM-sensoraflæsninger. t:slim X2-insulinpumpen med Basal-IQ-teknologi er indiceret til brug hos personer, som er 6 år og derover.

t:slim X2 insulinpumpe med Control-IQ-teknologi: Control-IQ er beregnet til brug med en kompatibel integreret kontinuerlig glukosemonitor (iCGM, sælges separat) og ACE-pumpe til automatisk at øge, reducere eller pausere doseringen af basal insulin baseret på CGM-aflæsninger og forudsete glukoseværdier, såkaldt sensorværdier. Systemet kan også levere korrigeringsbolus, når sensorværdien forudses at overskride en forud defineret værdi. Control-IQ-teknologien er beregnet til håndtering af type 1-diabetes mellitus hos personer, som er 6 år eller derover.

ADVARSEL: Control-IQ-teknologien må ikke anvendes af personer under 6 år. Den må heller ikke anvendes til patienter, som bruger mindre end 10 enheder insulin pr. døgn, eller som vejer mindre end 25 kg. Control-IQ-teknologi og t:slim X2 insulinpumpe med Basal-IQ-teknologi er ikke indiceret til gravide kvinder, personer i dialyse eller kritisk syge patienter. Brugere af t:slim X2-insulinpumpen, t:slim X2-insulinpumpen med Basal-IQ-teknologi og Control-IQ-teknologi skal bruge pumpen med CGM-delen og alle andre systemkomponenter ifølge de respektive brugsanvisninger. De skal teste blodsukker ifølge sundhedspersonalets anbefalinger og kunne udregne kulhydrater, opretholde tilstrækkelig egenomsorg for deres diabetes og regelmæssigt tale med sundhedspersonalet. Brugeren skal have tilstrækkeligt syn og/eller hørelse til at kunne opfatte og bruge alle pumpefunktioner, inklusive advarsler, alarmer og påmindelser. Før MR- eller CT-scanning eller diatermi skal t:slim X2-pumpen, sender og sensoren fjernes. Yderligere vigtig sikkerhedsinformation findes på www.tandemdiabetes.com/safetyinfo.

KONTAKT OS

Vi er her for at hjælpe dig, kontakt os venligst