Jeg ville ønske, at jeg havde haft denne funktion, da jeg var 10 og spillede fodbold.

Hedvig - 25 år
12 juni 2023

– Jeg ville ønske, at jeg havde haft denne funktion, da jeg var 10 og spillede fodbold. Så havde jeg ikke fået så mange lave blodsukre.

Hedvig fik type 1-diabetes som 9-årig og fik pen-behandling. Ved fysisk aktivitet var det svært at holde blodsukkeret i skak, og hun fik meget ofte lavt blodsukker. I dag er Hedvig 25 år, og hendes hverdag er ganske normal. Ved hjælp af insulinpumpesystemet Tandem t:slim X2TM og Dexcom G6 CGM kan Hedvig nu fokusere på sit arbejde som sygeplejerske, være i stalden, træne og være sammen med sine venner.

Hvem er Hedvig Kraft?

– Jeg er 25 år gammel og arbejder som sygeplejerske på en børneafdeling. Når jeg ikke arbejder, er jeg som regel i stalden, træner eller er sammen med mine venner.

 Hvornår fik du diabetes, og hvordan har det påvirket din hverdag?

– Jeg var 9 år gammel, da jeg fik diabetes. Dengang fandtes der ingen ”moderne” hjælpemidler, som der gør i dag. Jeg skulle stikke mig i fingeren både før og efter hvert måltid og også om natten, for at tjekke mit blodsukker.

Det tog meget af min tid og påvirkede mig specielt ved fritidsaktiviteter, når jeg fik lavt blodsukker. Til fodboldtræning måtte jeg tit sidde på bænken og spise druesukker.

– Som 16-årig fik jeg lov at prøve en sensor for første gang, og havde den i 7 år. Det er først for 2 år siden – da jeg var 23 – at jeg skiftede til Dexcom G6 CGM.

Fra jeg fik diagnosen og frem til jeg blev 23, blev jeg behandlet med pen. Jeg syntes det fungerede godt, men om natten oplevede jeg en del problemer, og valgte derfor at skifte til insulinpumpe. Jeg prøvede først en slangeløs pumpe, som jeg var fint tilfreds med, men jeg oplevede tit mange svingninger i blodsukkeret og skiftede derfor til insulinpumpen Tandem t:slim X2 med Control-IQTM-teknologi.

Hvad er det bedste ved insulinpumpen Tandem t:slim X2 med Control-IQ-teknologi?

– Jeg har haft Tandem t:slim X2 med Control-IQ-teknologi siden februar i år. Det bedste ved pumpen er, at jeg ikke behøver at tænke så meget. Jeg skal ikke tilpasse mit liv efter min diabetes – pumpen sørger for det meste. Jeg skal bare sørge for, at pumpen gør ”det den skal”, og at jeg skal dosere insulin i forbindelse med mine måltider.

Jeg er supertilfreds med insulinpumpesystemet Tandem t:slim X2 og Dexcom G6 CGM, og synes at begge produkter er meget pålidelige.

”Det er skønt at pumpen øger og reducerer insulindoseringen for mig”

– Jeg arbejder som sygeplejerske og 2 dage er aldrig ens. Mine arbejdstider er meget forskellige, men det har ikke skabt nogle problemer med pumpen.

Når jeg sover om dagen kan jeg sætte Søvnprofilen til, og selv om jeg har vendt op og ned på døgnet, ligger mit blodsukker rigtig godt.

Det er dejligt, at pumpen øger og reducerer insulindoseringen for mig, og gør at min diabetes ikke kommer i vejen for mit arbejde.

”Jeg ville ønske at jeg havde haft denne funktion, da jeg var 10 og spillede fodbold”

– Jeg plejer at sætte Motionsprofilen til, når jeg cykler på arbejde, løber eller rider. Det er dejligt at vide, at pumpen forhindrer lave blodsukkerværdier og at jeg ikke behøver at pausere insulindoseringen manuelt. Jeg ville ønske, at jeg havde haft denne funktion, da jeg var 10 år og spillede fodbold. Så havde jeg ikke haft så mange lave blodsukre.

”Hvad synes du, andre skal vide om type 1-diabetes?”

– Jeg synes folk skal vide hvor meget tid og energi man bruger på sin diabetes. Det er ikke en sygdom man kan tage en pause fra, og det er noget man hele tiden skal tænke på.

Jeg synes også de skal vide, at man endnu ikke har fundet ud af, hvorfor man får sygdommen. Det har ikke noget at gøre med, at vi ikke passer på os selv.

Og til alle, som har type 1-diabetes: Man kan godt leve et ”normalt” liv trods sygdommen. Man skal bare blive gode venner med den. Du kan gøre alt det du vil, og lad ikke sygdommen styre dit liv.

Vi i Rubin Medical sætter pris på, når vores brugere deler deres oplevelser. Vi vil dog gerne henlede opmærksomheden på, at oplevelsen af forskellige diabeteshjælpemidler og type 1-diabetes er individuel og kan variere fra person til person. Diskuter hvilken behandling der er bedst for dig med din diabetesklinik.