"Det er fantastisk, at man ikke hele tiden skal have penne og blodsukkerapparatet med på farten. Perfekt til en travl og krævende hverdag.”

Jakob Højbjerg Holm - 47 år
12. oktober 2022

Mød Jakob!

Jakob er 47 år, og har haft type 1-diabetes siden 1981.

Han fik sin Tandem t:slim X2TM insulinpumpe for knap 4 år siden.

Jakob dyrker meget motion – bl.a. har han lige fuldført Aquagain løbet i Brørup – et halvmaraton – så 21,1 km. Og Ja! Det kan lade sig gøre, selvom man har type 1-diabetes!

Jakob har stor glæde af Motionsprofilen i hans Tandem t:slim X2TM insulinpumpe, når han dyrker motion eller anden fysisk aktivitet:

”Når jeg dyrker meget motion, eller anden fysisk aktivitet, virker Motionsprofilen perfekt til mig”

Når jeg dyrker motion, er det en kæmpe fordel, at jeg kan reducere insulinen her og nu – i stedet for langsomvirkende insulin, hvor det næsten ikke var en mulighed.

”Hvis jeg en sjælden gang er syg og har feber er det ligeledes en kæmpe fordel, at jeg har en personlig profil, der øger basalinsulinen – denne profil er også perfekt til dage, hvor jeg har meget lidt aktivitet eller er på kursus”

”Efter jeg har fået Control-IQTM-teknologi har jeg stort set ingen lave blodsukre, da den bremser så effektivt.”

Det er fantastisk, at man ikke hele tiden skal have penne og blodsukkerapparatet med på farten.

Perfekt til en travl og krævende hverdag.”

 

Jakob fortæller videre:

“Udviklingen i Diabetes teknologi og moderne insulin har været enorm siden jeg fik diabetes i 1981.

Først kun test af urin – derefter glukosemåling derhjemme. Først insulin i engangssprøjter fra hætteglas – derefter flergangspenne efterfulgt af engangspenne – en kæmpe revolution!

De langsomt virkende insulintyper er blevet meget bedre gennem tiden, og har en mere jævn virkningsprofil – de første mange år, jeg havde diabetes, havde jeg utrolig mange lave blodsukre og især om natten.

I 2017 fik jeg en Dexcom sensor – det var en kæmpe befrielse, at jeg ikke behøvede at måle blodsukre hele tiden og ikke mindst få alarmer for høje og lave blodsukre. I 2019 blev den suppleret med en Tandem t:slim X2TM insulinpumpe. Dette var en endnu større befrielse – jeg var ikke nødt til at have insulinpenne med overalt.

Senest har jeg fået den nyeste opdatering til pumpen Control-IQTM-teknologi, der selv justerer insulin ved høje og lave blodsukre. Det er fantastik – og har givet en enorm frihed.

Motionsprofilen er perfekt når jeg løber!

Jeg har nogle forskellige insulinprofiler i pumpen, så den kan tilpasse dage med meget motion og dage med mange kurser og møder, hvor jeg ikke er så aktiv, og får lidt ekstra at spise

Alt dette resulterer i, at jeg ikke har haft nogle akut lave blodsukre siden jeg fik pumpe

Control-IQ-teknologi = frihed = super god diabetesregulering”

Vi i Rubin Medical sætter pris på, når vores brugere deler deres oplevelser. Vi vil dog gerne henlede opmærksomheden på, at oplevelsen af forskellige diabeteshjælpemidler og type 1-diabetes er individuel og kan variere fra person til person. Diskuter hvilken behandling der er bedst for dig med din diabetesklinik.