21 Apr 2023

Tandem t:slim X2-brugere har undgået at sende mere end 20 millioner batterier på lossepladsern!

Her på Jordens dag er vi i Rubin Medical stolte distributører af markedets første genopladelige insulinpumpe, Tandem t:slim X2™, som sammen med Dexcom G6 CGM danner et system.

Takket være pumpens genopladelige batteri har Tandem t:slim X2-brugere formået at redde 20 millioner engangsbatterier fra verdens lossepladser.

I batterier skabes en kemisk reaktion for at lagre og producere energi. De kemikalier, der bruges til at skabe reaktionen, kan skade miljøet, hvis batterierne ikke bortskaffes korrekt. Batterier, der kan genbruges og oplades, som batteriet i Tandem t:slim X2 insulinpumpen, efterlader derfor et mindre miljøaftryk.

Historisk set har man været nødt til at udskifte din insulinpumpe for at kunne få fordel af opgraderinger/opdateringer. Tandem t:slim X2 insulinpumpen er markedets første insulinpumpe med software, der kan opdateres. Ved hjælp af en computer har 200.000 Tandem t:slim X2-brugere fået opdateret deres insulinpumpe med ny software* og adgang til nyudviklede funktioner uden at skulle skifte pumpe.

Det betyder, at der er produceret færre skærme, batterier og printplader og sendt 400.000 færre forsendelser. Tallene stiger konstant i forhold til, at flere begynder at bruge insulinpumpesystemet Tandem t:slim X2 med Dexcom G6 CGM.

Tandem Diabetes Care har stort fokus på at være miljøvenlig i alle aspekter og har derfor også justeret emballagen på reservoiret for at reducere størrelsen på Tyvek-posen (plast), der er fyldt med insulin i reservoiret.

Vi kan alle gøre en forskel ved at udskifte engangsbatterier med genanvendelige, genopladelige batterier. Brug af genopladelige batterier kan føre til en række fordele og sikre, at færre engangsbatterier ender på lossepladser.

________________________________________________________________________________

Bemærk: Dette indlæg blev oprindeligt offentliggjort i april 2016 og opdateres hvert år i forbindelse med Jordens dag.

*Softwareopdatering sker i samråd med din klinik og i den gældende garantiperiode.

Kilde: Tandem Diabetes Care