06 Sep 2023

Holbæk Børneambulatoriums årlige skitur

På Holbæk Børneambulatorium har man igennem flere år arrangeret en årlig skitur for børn med diabetes.
En tur, som børnene ser rigtig meget frem til.

Børnene lærer en masse fra hinanden og deler ud af deres erfaringer – og de er supergode til at hjælpe hinanden. På den måde dannes der et uvurderligt sammenhold, og en masse nye venskaber.


Laura 10 år, Anders 16 år, Sarah 11 år.

Udgangspunktet for denne tur er, at børnene kan tage på skitur i trygge rammer – og for mange af børnene giver det mulighed for at komme afsted for første gang uden deres forældre.

På turen bliver der selvfølgelig talt om diabetes, men der bliver også talt om mange andre ting, hvor det vigtigste er at have en rigtig god skitur. Børnene synes, det er dejligt at kunne spejle sig i andre, og de kan slappe af på en helt anden måde.


Ella 10 år og Sarah 11 år

Med på turen er også læger, sygeplejersker, diætister og frivillige. Det giver et helt særligt forhold mellem børnene og behandlerne, og børnene finder ud af, at de faktisk kan håndtere deres sygdom, selvom de er langt hjemmefra.


Torben, en af de fantastiske frivillige står her sammen med Laura.

Sarah på 11 år siger: ”Det var sjovt at stå på ski. Jeg har lært mere om min diabetes og kender mig selv bedre. Man får mange gode nye venskaber. Det er hyggeligt at være sammen med alle de voksne og børnene”.

I Rubin Medical Danmark er vi glade og stolte over at kunne bidrage til at, Holbæk Børneambulatorium fortsat kan tilbyde disse skiture. Fra årets skitur har vi fået lov at være med på sidelinjen – Holbæk Børneambulatorium og børnene har givet os lov til at vise lidt billeder fra turen, og fortælle om, hvordan det var at være med.

Vi er opmærksomme på, at mange i øjeblikket oplever problemer med Dexcom Follow-appen. Klik her for vejledning i, hvordan du selv geninstallerer følgerfunktionen.
This is default text for notification bar