29 Nov 2023

Hvem grundlagde Tandem Diabetes Care?

Den 1. januar 2002 fik Dick Allen, én af grundlæggerne af Tandem Diabetes Care, og hans kone en livsforandrende besked. Det var nemlig dagen, hvor de fik at vide, at deres barnebarn, Hanna, der på det tidspunkt var 2,5 år gammel, var blevet diagnosticeret med type 1-diabetes.

Dick og hans kone kørte med det samme til det hospital, hvor Hanna blev behandlet. Der forstod de hurtigt omfanget af den udfordring, de stod overfor. De indså, at type 1-diabetes var en meget kompleks sygdom.

Efter at have været ved Hannas side i noget tid, besluttede Dick sig for at kontakte en erfaren endokrinolog, som selv havde type 1-diabetes. Sammen med sin kone ønskede han at få en dybere forståelse af sygdommen og dens behandling. De havde et helt klart mål – de ønskede at lære at håndtere Hannas sygdom selv og dermed aflaste deres datter, Hannas mor, i størst muligt omfang.

I løbet af denne tid lærte Dicks kone at tælle kulhydrater, mens Dick lærte at administrere insulindoser ved hjælp af en insulinpen. Han lærte også at måle Hannas blodsukker med en blodsukkermåler.

I 2007, da Hanna var blevet otte år gammel, besluttede Hannas forældre  og behandler at skifte til en insulinpumpe. Udvalget på markedet var begrænset, men de valgte den mindste model. Dick, der nu havde fået etableret kontakt med en meget dygtig endokrinolog, var hurtig til at bede om at blive uddannet i brugen af insulinpumpen, igen fordi han ville gøre alt for at aflaste sin datter.

Endokrinologen trådte til, uddannede Dick og anbefalede endda, at han selv skulle bære insulinpumpen i nogle dage for virkelig at forstå dens funktioner. Det var dog tydeligt for Dick, at denne insulinpumpe ikke var særlig brugervenlig.

Kort tid efter at Hanna fik sin første insulinpumpe, introducerede en ven Dick for to unge ingeniører, der havde en vision om en fremtid, hvor insulinpumper skulle tilpasses bedre til brugerens behov. Dette koncept vakte Dicks interesse, og de to ingeniører havde brug for hjælp til at omdanne deres ideer til virkelighed.

Dick besluttede sig for at holde kontakten med de unge ingeniører og arbejde sammen mod målet. I sommeren 2007 stødte de dog på en stor forhindring – mangel på finansiering.

Eftersom Dick brændte for konceptet, gjorde han alt i sin magt for at hjælpe ingeniørerne med at skaffe penge. Heldigvis havde Dick kontakter, der kunne hjælpe dem. Da finansieringen var kommet på plads, indså han, at de havde brug for en kompetent leder til at drive det fremtidige firma. Dick ansatte Dr. Kim Blickenstaff som administrerende direktør, og sammen startede de firmaet, som nu er kendt som Tandem Diabetes Care.

Denne inspirerende rejse, der begyndte med en bedstefars kærlighed til sit barnebarn Hanna og strakte sig til at ændre livet for personer med type 1-diabetes over hele verden, er et bevis på, hvordan en stærk overbevisning og vilje til at gøre en forskel kan forme historien.

Tandem Diabetes Care lancerede sin første insulinpumpe, t:slim, i 2011. t:slim var unik på markedet med sin touchscreen i farver og moderne design, hvilket gjorde den nemmere og mere brugervenlig end mange af de ældre pumper.

Rubin Medical har siden 2018 samarbejdet med Tandem Diabetes Care og vi tilbyder sammen insulinpumpesystemet Tandem t:slim X2 med Dexcom CGM. Et enkelt og kalibreringsfrit system, der er let at bruge. Vores gode samarbejde består blandt andet af vores fælles værdier og mål inden for diabetesbehandling. Vi vil forbedre livskvaliteten for de mennesker, der lever med type 1-diabetes.