04 Dec 2017

Karen Louise deler sine erfaringer med Animas Vibe samme med Dexcom G4

Jeg er en kvinde, snart 34 år. Jeg bor i Odense og har haft diabetes siden jeg var fem år. Der er sket rigtig meget positivt, med diabetesbehandlingen gennem den årrække.

For et par måneder siden fik jeg bevilliget en Animas Vibe insulinpumpe, derudover fik jeg også bevilliget en Dexcom G4 sensor. Jeg er meget tilfreds med begge dele, og det vil jeg gerne dele med jer. Måske kan I bruge min erfaring i jeres egen afklaring mht. at vælge Animas insulinpumpe eller ej.

Jeg er en person, der godt kan lide at have kontrol, og selv om det er noget jeg arbejder med er diabetes stadigvæk en stor udfordring i forhold til dette behov. Glukosesensoren giver mig den tryghed jeg har brug for og som gør at jeg har fået mere kontrol over min diabetes, end omvendt! Dét at jeg kan se på min sensor, og lige blive opdateret på mit sukkertal, betyder alverden til forskel i min dagligdag!

Dét at jeg får alarmer, ved højt, lavt, stigende og faldende, giver mig en stor tryghed.

Så kan jeg nemmere lægge min diabetes lidt væk og i princippet nøjes med at forholde mig til den, hvis jeg får en alarm – som jeg selv kan indstille værdierne på, så de passer ind i mit liv. Sensoren hjælper mig ved aktivitet, stress, motion mm.

Jeg er et aktivt menneske. Jeg går lange ture med min hund, bruger min cykel som transportmiddel, dyrker yoga, pilates, ruller på inliners om sommeren, løber lidt osv. Jeg bruger rigtig meget energi på at ligge stabilt under motion, da det ellers er en ubehagelig oplevelse for mig.

I sommers havde jeg en ret ubehagelig oplevelse på mine inliners. Min veninde og jeg rullede 45 kilometer. Jeg gik sukkerkold undervejs, hvilket både var ubehageligt for mig og forsinkede os begge to. Og efter at jeg kom hjem, gik jeg så lavt i flere timer at jeg blev angst for at rulle på mine inliners.

Forleden var jeg ude at løbe på mine inliners for første gang efter at jeg har fået sensor på. Det var fantastisk da jeg under turen fik en alarm om snarligt lavt blodsukker, så jeg kunne nå at reagere inden at jeg gik sukkerkold!

I dag har jeg været ude at løbe et motionsløb. Jeg formåede at ligge snorlige under løbet. Efter motion plejer jeg at stige ret kraftigt (sikkert stress hormoner), men også her formåede jeg at fange det inden at blodsukkeret blev alt for højt. Og det var vel at bemærke, ved første løbe forsøg, efter at jeg har fået sensor på. Det der var allermest fantastisk under løbet er at jeg ikke skulle spekulere over hvordan mit sukkertal lå, og evt. måle undervejs, jeg kunne blot tage et kig på min insulinpumpe.

Men nu skal det ikke lyde som om, at motion fylder alt i mit liv. Det er en vigtig del for mit velbefindende at få min motion, men andre aspekter i mit liv er mindst lige så vigtige, og her er det også vigtigt, at mit blodsukker ligger nogenlunde stabilt. Jeg elsker at bage, lave mad, være kreativ, ses med min familie og veninder, være sammen med min kæreste, jeg har et frivilligt arbejde, og så har jeg startet et frivilligt genbrugsprojekt her ude i mit lokalområde, hvor jeg også bruger en del tid.

Den er desuden meget præcis, selvfølgelig er der lidt forsinkelse på sensoren hvis sukkertallet ikke lægger stabilt, da sukkertallet på sensoren bliver målt i vævsvæsken, i stedet for i blodet, men via retningspilene er det alligevel muligt at gennemskue det faktiske blodsukker ret præcist. Jeg er positivt overrasket over, at den er så præcis som den er.

Første dag hvor jeg havde Dexcom-sensor på, tog jeg dette billede af min Animas Vibe insulinpumpe og af Dexcom-sensor. Sukkertallet var målt identiske på pumpen og sensoren, og selvom at mit blodsukker lå stabilt (ses ved vandret retningspil), og det er derfor at tallene kan være identiske, blev jeg virkelig positiv overrasket over at Dexcom-sensor kan måle så præcist.

Ét er hvad man bliver stillet i udsigt med en glukosesensor, noget helt andet er de positive oplevelser, som man selv får!

Det gjorde mig virkelig taknemmelig!

Desuden er både pumpe og glukosesensor vandtæt, og det giver mig mod på at tage mere i svømmehallen. Pumpen er let at betjene, og ret robust. Desuden er det muligt at dosere helt små enheder insulin, der er en fordel i forhold til min regulering.

Jeg føler mig ikke social, når mit blodsukker er ustabilt. Jeg bliver irriteret, sur mm. Så også socialt set, hjælper glukosesensor mig med, at have det bedre. Jeg kan slappe mere af, og være i nuet. Selvfølgelig har jeg stadigvæk udfordrende dage, hvor jeg bander min diabetes langt væk, men glukosesensor hjælper mig også de dage.

Det kan godt være at jeg kører af sporet, men jeg kommer hurtigere tilbage på sporet igen, takket være Animas Vibe insulinpumpe, samt Dexcom G4 sensor.

Med venlig hilsen, Karen Louise Hansen