12 Jun 2020

Sommer og sol med insulinpumpe!

Nu ser vi alle frem til en lang, smuk og varm sommer. Hos Rubin Medical vil vi give dig nogle tips med på vejen, så du kan bruge tiden på at slappe af og nyde solen og varmen!

Med tanke på badesæsonen

Vi vil minde dig om, at din Tandem t:slim X2 kun er vandresistent. For at din ferie skal blive påvirket så lidt som muligt, anbefaler vi, at du ikke bader med din pumpe på.

Når du solbader

Tænk på ikke at have pumpen i direkte sollys, da insulinet i pumpen og slangen påvirkes af både varme og sollys. Derfor skal du beskytte både slange og pumpe så meget som muligt. Tandem t:slim X2 har en indbygget sikkerhedsalarm, der advarer ved insulintemperaturer over 45°C for at beskytte insulinet mod varme. Hvis du har mistanke om, at insulinet i slangen er blevet for varmt, skal du koble pumpen fra kroppen og lave en fyld slange med ca. 10-12 enheder for at få det ud af slangen. Hvis du rejser til varme lande, kan du vælge at bære pumpen i en lille kølepose (Frio) og huske, at du muligvis skal skifte reservoir og infusionssæt oftere end normalt.

Inden ferien

Sørg for, at du har noget ekstra tilbehør, såsom reservoirs, infusionssæt, insulin og USB-dør til pumpen med dig på din ferie. Når du rejser, skal du også medbringe insulinpenne (både langtids- og hurtigvirkende). Insulinet skal altid pakkes i din håndbagage.