02 Jul 2019

Sommer og sol med insulinpumpe

Nu ser vi alle frem til en lang, skøn og varm sommer. Vi fra Rubin Medical ønsker at give dig nogle tips med på vejen. Så du kan bruge tiden på at slappe af , nyde solen og varmen.

Med tanke på badesæsonen
Vi vil gerne minde dig om at din Animas Vibe, kun er garanteret vandtæt når den er ny og har nye låg til både batteri – og reservoir rummet. Tandem t:slim X2 insulinpumpen er ikke vandtæt men vandresistent. For at ikke at påvirke din ferie, skal du IKKE bade, svømme eller dykke med hverken din Animas Vibe eller din Tandem t:slimX2 . Sørg for at skifte til nye Animas Vibe batteri og reservoirhætte, hvis du ikke allerede har gjort indenfor de sidste seks måneder.

Når du solbade
Pumpen bliver ikke beskadiget af sollys. Det er derimod det insulin, du har i pumpen og slangen der påvirkes .Beskyt derfor både slange og pumpe så meget som muligt for direkte sollys. Tandem t: slim X2 har en indbygget tryghedsalarm, der giver besked ved når temperaturen er over 45 ° C, for at beskytte insulinet mod høj varme. Hvis du har mistanke om, at insulinet i slangen er blevet for varmt, så skal du frakoble pumpen fra kroppen og fyld slangen med ca. 10-12 enheder, så det varme insulin fjernes fra slangen. Hvis du rejser til varme lande, kan du vælge at bære pumpen i en lille kølepose (Frio) og husk at du måske skal skifte reservoir og infusionssæt oftere end normalt.

Før ferien
Sørg for at have ekstra pumpeudstyr med på din ferie både reservoirer, infusionssæt og insulin. Til dig som har en Animas Vibe, husk at du altid har ekstra sæt batteri- og reservoirlåg med dig. Når du rejser, skal du også huske at tage insulinpenne (både langtids-  og korttids virkende) med dig. Insulinet skal altid pakkes i din håndbagage