Lægen sagde: Det er jo gået fra katastrofalt til fantastisk

Annika - 40 år
Mars 2021

Annika har haft type 1-diabetes siden 1999, da hun var 18 år gammel. Som ung ville hun gerne være som alle andre, og ikke hele tiden skulle tænke på, hvordan hun skulle håndtere sine høje eller lave blodsukre. For de var nemlig enten for høje eller for lave.

– Jeg kan slet ikke huske at have haft et blodsukker, som jeg ikke behøvede at tænke over.

– Jeg har regnet ud, at jeg har taget 60.000 stik med insulinpen! Da jeg kæmpede allermest med insulinpenne, sagde min behandler, at jeg skulle tage og prøve en insulinpumpe. Men jeg har altid sagt nej til at prøve en insulinpumpe. Jeg var nok bange for at jeg skulle fortryde og gå tilbage til insulinpen, og jeg har ikke haft lyst til at have noget siddende fast på mig.

Men for noget tid siden foreslog en læge at Annika skulle afprøve et CGM-system. Og det stortrivedes hun faktisk med. På den måde var skridtet fra CGM til insulinpumpe ikke så stort.

– Jeg bestemte mig til sidst for at afprøve en insulinpumpe. Men eftersom mine værdier efterhånden var blevet ret gode, var det pludselig ikke en selvfølge at jeg ville få en insulinpumpe, og jeg var nødt til at skifte behandlingssted for at få min pumpe.

Det blev en Tandem t:slim X2TM insulinpumpe.

– Jeg slap for at kalibrere. Hvilken følelse af frihed!

– Ret hurtigt fik jeg Basal-IQTM-teknologi og jeg behøvede ikke at være urolig for de lave blodsukkerværdier længere. Både min mand og børn lagde mærke til det – det her er jo bare så meget bedre.

– Siden kom Control-IQTM-teknologien, og sikke en mulighed! Træning, som jeg går meget op i, er nu blevet langt lettere. Og at gøre ting spontant er også blevet nemmere. Fremfor alt er tiden med børnene blevet til meget mere kvalitetstid, end det tidligere har været. Jeg kan fokusere på at være sammen med børnene, for pumpen hjælper med at både øge og reducere. Før var jeg bange for et lavt blodsukker, men det er ikke noget problem længere.

– Da jeg var til opfølgning hos min behandler, udbrød han: ”Hvad Søren har du dog gjort, Annika. Jeg sad lige med dine prøvesvar, og du er jo gået fra katastrofale til fantastiske værdier!”

Vi i Rubin Medical sætter pris på, når vores brugere deler deres oplevelser. Vi vil dog gerne henlede opmærksomheden på, at oplevelsen af forskellige diabeteshjælpemidler og type 1-diabetes er individuel og kan variere fra person til person. Tal med din diabetesbehandler om, hvilken behandling der er bedst for dig.